Luonnollinen elämäntapa

Kauneudenhoitoa luonnollisesti – näin säästän yli 1000e vuodessa

Pinterest LinkedIn Tumblr

On ihanaa näyttää hyvältä, kauniit kynnet, puhdas iho ja kampaajallakin käyty tämän vuosikymmenen puolella. Ehkä monilla pakettiin kuuluu vielä tuuheat voluumiripset, kulmien kestopigmentointi, ihonpuhdistus, ihokarvojen sokerointi ja suihkurusketus talvikuukausina. Entäpä kaikki tuotteet, pitäähän naisella olla oman ihotyyppinsä mukaiset tuotteet kuten päivä- ja yövoide, kasvovesi, seerumi, kuorintavoide, hoitoöljy, silmänympärysvoide, käsivoide, vartalovoide, lisäksi meikkejä ja niin edelleen. Hiuksille käytössä kalliit tuotteet, joiden pitäisi pelastaa liiallisesta käsittelystä aiheutuneet tuhot. Tällaiseen lystiin saa menemään vuodessa helposti tuhansia. Eikä kaikilla kauneuden tavoittelu rajoitu edes näihin vaan osa on valmiita korjailemaan ulkonäköään myös veitsen alla tai erilaisilla täyteaineilla. Enää ei riitä juhliin ammattilaisen tekemä kampaus vaan odotukset naisia kohtaan ovat koventuneet.

Ääripäät korostuvat

Yhä useammin törmää hätkähdyttävän ”korjailtuihin” ulkonäköihin. Osaa ei edes haittaa, että lookista luonnollisuus katosi jo ajat sitten. Mutta teemmekö todella näitä toimenpiteitä ja ”kaikkea tätä” ihan vain itsemme vuoksi? Maksamme tuhansia euroja vuodessa vain näyttääksemme hieman paremmilta eikä monikaan toimenpide ole edes pysyvä, vaan uusittava säännöllisesti. Taitaa olla luonnonlaki, että kaikki hakeutuu lopulta alkuperäiseen muotoonsa.

Jokainen saa tietysti tehdä kuten parhaakseen näkee, mutta kuinka moni pysähtyy miettimään miksi tekee? Miksi ei kelpaa sellaisena kuin on? Luonto ei tee virheitä, ihmiset tekevät. En halua alkaa selittämään tässä nyt sisäisestä kauneudesta ja siitä, että eihän kukaan mitään tuotteita tarvitse, mutta luulen, että monet yrittävät ostaa itseään paremmiksi. Mutta ihmisarvo – tai tässä tapauksessa naisen arvo – ei ole kuitenkaan ostettavissa.

Olemme usein säälimättömiä itseämme kohtaan; luulemme näyttävämme ilman meikkiä kummajaiselta, vaikka muissa ihmisissä emme juuri edes huomaa eroa meikittömän ja meikillisen naaman välillä. Monet suuttuvat kun heille sanoo, ettei ihoa tarvitse hoitaa ja puolustautuvat sillä, että heidän ihonsa tarvitsee heti suihkun jälkeen runsaasti kosteutusta jne., mutta tajuamatta sitä, että ovat itse toiminnallaan tehneet ihonsa riippuvaiseksi ulkoapäin tulevasta kosteutuksesta. Tällaiset tuotteet aiheuttavat riippuvuutta ja se on niiden tarkoitus – saada kuluttaja ostamaan lisää. (Hups!)

Markkinoinnin uhrista kohti luonnollista kauneudenhoitoa

Nyt otsikon lupaamaan tuhansien eurojen säästöön. Laskin nopeasti, millaisia summia olen itse käyttänyt aiemmin erilaisiin toimenpiteisiin ja tunnustan synneikseni: geelikynnet/geelilakkaus (minua ärsytti katkeilevat kynnet, jotka itseasiassa johtuivat liian ohuiksi hiotuista kynsistä eli olin päätynyt ”geelikynsi-kierteeseen” sekä hiustenvärjäys kampaajalla, jonka jälkeen lähes poikkeuksetta pettymyksen maku suussa, katkenneet hiukset päässä ja lompakko pari sataa euroa kevyempänä. Nämä olivat pääsyntini, mutta olen saattanut satunnaisesti käydä myös esimerkiksi lomamatkoilla kasvohoidoissa. Jo pelkästään näistä toimenpiteistä on kertynyt huomattavia summia vuositasolla.

Myönnän tuntevani oloni hieman tyhmäksi ja huijatuksi, mutta nyt kun voi katsoa tapahtunutta jo hieman kauempaa niin näkee ja ymmärtää, etteivät nuo toimenpiteet ole todellakaan tuoneet mitään lisäarvoa elämääni tai ulkonäkööni. Päinvastoin. Jokaiselle tekisi hyvää laskea vuoden ajalta kaikkien kauneuteen liittyvien tuotteiden, palveluiden ja toimenpiteiden hinta. Eikä hinta rajoitu edes rahaan vaan lisäksi hinta ympäristölle jne.

Itsestä huolehtiminen ei tarkoita satojen eurojen tuotteita

Markkinoinnilla vedotaan myös tähän: sehän on itsestä huolehtimista. Osta luksusta ja voit tuntea itsesi arvokkaaksi. Kyllähän sinä sen ansaitset! Oli sisäinen kauneus totta tai ei, sillä mitä laitamme suuhumme on enemmän vaikutusta kuin yhdelläkään tuotteella. Se mitä syömme, heijastuu ulospäin. Laadukas ruokavalio, liikunta ja positiiviset ihmissuhteet ovat itsestä huolehtimista, ei kalliit kemikaalit. Monet toimenpiteet ovat kaiken lisäksi kivuliaita, joka on lähinnä itsestä huolehtimisen irvikuva.

Tulen tekemään oman postauksen siitä, mitä tuotteita tällä hetkellä käytän, koska uskon sen kiinnostavan monia, mutta kerrottakoon sen verran, että ne ovat pitkälti luokkaa kookosöljy, sheavoi, mineraalisuola ja vesi.

Kaikkia tuotteita ei tarvitse kerrasta heittää pois ja siirtyä eko-elämään, vaan nykyisten tuotteiden loputtua vaihtaa luonnonmukaisempiin vaihtoehtoihin. Monet epäilevät luonnonmukaisempien vaihtoehtojen tehoa, mutta mielestäni ne pesevät kemikaali-myrkyt myös sen suhteen.

Jätä kommentti