Ruoka ja Terveys

Easy tofu recipe

Pinterest LinkedIn Tumblr

Minulle ruoka on intohimo. Tykkään kokeilla erilaisia ravintoloita ja kokata myös itse. En kuitenkaan ole mikään hifistelijä, mutta ruuan pitää silti olla hyvää ja mielellään vielä terveellistä. Minusta ruoka ei ole hyvä kohde säästää, sillä se vaikuttaa niin kokonaisvaltaisesti omaan oloon.

Kolealla säällä on kiva kokata yleensä jonkinlaisia keittoja ja seuraava resepti täyttääkin monet kriteerit: se on ravitsevaa, lämmittävää ja vieläpä hyvää. Olen löytänyt vastaavan ohjeen joskus jalotofun sivuilta, mutta yleensä en jaksa seurata reseptejä kovinkaan tarkasti vaan heittelen aineksia fiiliksen mukaan. En siis ota tästä varsinaista kunniaa itselleni, mutta resepti on tainnut käsittelyssäni hieman muuttua. Ja aineksia voi tosiaan muokata ihan mielensä mukaan. Ja niin, en mittaile mitään ja ohjekin on nyt sitten sinnepäin. Olkaa hyvät.

// For me, food is a passion. I like to try different restaurants and also cook myself. However, food has to be good and preferably healthy. I don’t think food is a good item to save on (money), because it has such a comprehensive effect on how you feel.

In cold weather, it’s usually nice to cook some kind of soup, and this recipe fulfills many criteria: it’s nutritious, warming and even good. I don’t follow the recipes very closely, so I throw in the ingredients according to my mood. So I don’t really take credit for this, but the recipe must have changed a bit in my processing. And you can really modify the ingredients as you like. And so, I don’t measure anything and the instructions are also ”something like that”. You’re welcome.

Ainekset n. 3 annosta: // Ingredients for 3:

Tofua (marinoitu tai kylmäsavu) // Tofu

Sipuli // Onion

Punainen paprika // Red pepper

(Valkosipulinkynsi) // A clove of garlic

Inkivääriä // Ginger

Punainen chili // Red chili

Parsakaalia (tai muita kasviksia) // Broccoli (or other vegetables)

Kookosmaitoa tai kermaa // Coconut milk or cream

Riisi- tai lasinuudeleita (myös tavallinen ok) // Rice or glass noodles (normal is also ok)

Mausteita esim.: kurkuma, curry, paprikajauhe, mustapippuri, valkosipuli + suolaa) // Spices, e.g.: turmeric, curry, paprika powder, black pepper, garlic + salt)

Lisäksi öljyä paistamiseen // Oil for the pan

Vettä // Water

Korianteria // Coriander

Ohjeet: // Instructions:

  1. Paistinpannu levylle, kuutioi tofu, lisää vähän öljyä ja paista tofu rapeaksi // Put the pan on the heat, cut the tofu, add a little oil and fry the tofu until crispy
  2. Kuutioi kasvikset // Cut the vegetables
  3. Siirrä tofu johonkin odottamaan // Move the tofu somewhere to wait
  4. Laita pannulle taas öljyä ja paista kasvikset (lukuunottamatta parsakaalia) // Put oil in the pan again and fry the vegetables (not the broccoli)
  5. Lisää mausteet // Add spices
  6. Syö puolet ennen kuin ruoka on edes valmista // Eat half before the food is even ready
  7. Lisää vettä n. 2dl + kookosmaito tai kerma ja parsakaalit -> anna porista hetki -> lisää tofukuutiot (ja korianteria joko pannulle tai suoraan ruuan päälle, itse laitan molempiin) // Add 2 dl of water + coconut milk or cream and broccoli -> let it stay for a while -> add the tofu cubes (and coriander either in the pan or directly on top of the food, I personally put both)
  8. Keitä nuudelit ohjeen mukaan // Cook the noodles according to the instructions
  9. Annostele lautaselle nuudelia ja päälle ”tofu-kasvis-keittoa” // Put the noodles on a plate and add to the top “tofu vegetable soup”
  10. Nauti esim. uunituoreen leivän ja hummuksen kanssa // Enjoy, for example, with oven-fresh bread and hummus
Who needs a bread plate anyway

Jätä kommentti