Ruoka ja Terveys

InBody mittaus

Pinterest LinkedIn Tumblr

*Sisältää mainoslinkkejä/Palvelu saatu Bodymaja

Urheillessani tavoitteellisesti muutama vuosi sitten kävin melko usein InBody-mittauksessa. Se oli hyvä tapa pysyä kartalla ja nähdä tuloksia myös ihan numeroina. Sitten tuli korona ja urheilu meni osittain tauolle enkä käynyt mittauksissa kolmeen(!) vuoteen. Nyt päätin kuitenkin, että on aika katsoa totuutta silmiin ja suuntasin Bodymajaan.

InBody mittaus

Lainaus Bodymajan sivuilta:

INBODY-MITTAUS ON TEHOKKAIN KEHONKOOSTUMUKSEN MITTAUSMENETELMÄ

”InBody-mittaus antaa erittäin täsmälliset tulokset, jotka ovat validit ikään, sukupuoleen tai mitattavan henkilön kokoon katsomatta. InBody-mittauksen taustalla on patentoitu bioimpendanssimenetelmä (Bioelectrical Impendance Analysis, BIA), jossa kehon läpi johdetaan kevyt sähkövirta.

Bioimpendanssi tarkoittaa sähkönjohtavuuden mittaamista, eli vaihtovirran kohtaamaa vaihtelevaa vastusta eri osissa kehoa. Eri kudokset reagoivat sähkövirtaan eri tavoin. Neste johtaa sähköä erinomaisesti ja rasva puolestaan toimii kuin eristeenä.

Bioimpedanssimittaus on menetelmänä ylivertainen. Se raportoi yksilöllisestä ravitsemustilasta ja henkilön terveydentilasta tarkkuudella, joka ei muilla menetelmillä ole mahdollista.

Kaikki Bodymajan InBody-mittaukset tehdään InBody 770 -laitteella, joka on tällä hetkellä alansa ehdoton ykkönen. Vastaavat laitteet ovat laajalti käytössä myös terveydenhuollon ja tutkimuksen piirissä.” Lisätietoa mittauksesta löytyy tästä.

Bodymajan toimipisteitä löytyy kaikista suurista kaupungeista ja mikä parasta, sinne voi mennä silloin kun itselle sopii. Mitään ajanvarauksia ei tarvita vaan oven saa auki puhelimeen tulevalla koodilla. Tila ei ole iso, mutta mahduin sinne helposti matkalaukkuni kanssa. ; )

Tilassa oli selkeät ja helpot ohjeet ja itse mittaus kestää vain minuutin verran. Päällysvaatteet ja sukat pois, kirjataan muutamat tiedot laitteelle ja tartutaan kahvoihin.

Miten kävi?

Tulokset olivat odotukset ylittäviä. Olin varautunut paljon pahempaan. Mitään suurta muutosta ei siis ollut tapahtunut kolmen vuoden aikana. Ideaalipainoon ehdotukset olivat: painotavoite +1.1kg, rasvamassa +0.9kg ja lihasmassa +0.2kg. Nuo ovat siis suosituksia itselleni, mutta toisaalta koska määrät eivät ole isoja ja koen oloni hyväksi kehossani niin en näe syytä lähteä tavoittelemaan painonnousua, mutta urheilullisempaa olemusta kylläkin.

InBody mittaukset antavat suhteellisen luotettavaa tietoa ja niissä kannattaa käydä ainakin silloin tällöin, sillä vaaka tai peili eivät kerro kaikkea. Eikä todellakaan tarvitse olla mikään huippu-urheilija, monet käyvät mittauksessa jo ihan pelkästään siksi, että saavat tietää oman rasvaprosenttinsa. Bodymaja on matalan kynnyksen paikka, sillä siellä ei kukaan ole vieressä katselemassa tuloksia vaan mittauksen saa tehdä ihan omassa rauhassa. *Tästä pääset tutustumaan Bodymajan eri vaihtoehtoihin. Ps. Sivuilta on mahdollisuus ostaa myös lahjakortteja jouluksi!

Jätä kommentti